«

»

ápr 01

Fieszta hangulatban nyertek

Forrás: szole.info

 

Már hozzászokhattunk, hogy a felnőtt kézisek hazai mérkőzései mindig kiemelten fontosak. Ezúttal sem volt ez másképp. A tét a középmezőnyhöz való kapaszkodás és ezzel a kiesés elkerülése volt.

 

Hajdúszoboszlói KSKE – Orosházi FKSE-Linamar II 23-20 (13-10)

 

Nagy érdeklődéssel várhattuk, hogy az Orosháza vajon milyen összetételben érkezik. Az NB I-es csapatukból ugyanis van átjárás az NB II-es gárdához, s ha a két biztos pontért érkeztek volna, akkor a legmagasabb osztályból kiegészülve kevés esélyt hagytak volna a mieinknek.

Szerencsére csak három olyan játékosuk jött, akik a legmagasabb osztályban is érdekeltek. Ők is inkább a védekező feladatokban vették ki részüket.

 

Az összeállítás nálunk is érdekes kérdés volt. Mivel ebben a párosításban nem csak a felnőttekre, hanem a juniorokra is kemény feladat várt, nehezítette a mérkőzéseket, hogy azoknak a fiataloknak, akik meghatározóak a felnőtteknél is, nem lehetett pihenő egy percre sem.

A felnőttek meccse óriási iramot és sok hibát hozott. Ennek ellenére eléggé gól gazdag találkozó kerekedett az összecsapásból. Kiemelkedett a mezőnyből Tóth Gergő, aki kapusteljesítményével ezúttal is sokat hozzátett a győzelemhez. Persze az előtte védekező játékosok is kellettek ahhoz, hogy az ellenfél végül csak húsz találatig jusson.

Támadásban végre gólerős volt Pap Tibor, aki mellett Kátai Richárd hozta szokásos góllövő formáját. Ők ketten, minden pillanatban gólveszélyt jelentettek az ellenfél kapuja előtt.

Ki kell emelni a közönséget a találkozón. A szurkolók ugyanis olyan hangulatot teremtettek a sportházban, amelyre kézilabda mérkőzésen még nem volt példa csapatunk életében. A nehéz pillanatokban ők is segítették együttesünket a sikerhez.

„Kemény, férfias küzdelem volt. A félidőre ugyan vezettünk három góllal, de a játék képe alapján ez egyáltalán nem volt megnyugtató. A második félidőt szerencsére jól kezdtük. Jól védekeztünk és támadásban könnyű gólokat szereztünk” – összegzett Juhász Károly, a HKSKE edzője.