Gyermek kézilabda egyesületünknél

Hajdúszoboszló Kézilabda Sportjáért Közhasznú Egyesület
Gyermek csapatai

A Hajdúszoboszló Kézilabdájáért Közhasznú Egyesület gyermek csapatának célja a kézilabda sport népszerűsítése a gyermekek körében, valamint utánpótlás bázis létrehozása az egyesület keretein belül. Elindítani a gyermekeket a sportolás, a kézilabdázás irányába. Megtanítani a játék alapjait, elsajátítani a kézilabda mozgásanyagát, technikai és taktikai elemeit, biztosítani a versenyzési lehetőséget, kialakítani a csapatszellemet és megfelelő közösséget formálni a sportolók fejlődése céljából.

A környező utánpótlás bázisokkal sportbaráti kapcsolatokat ápolunk. Berettyóújfalu, Nádudvar, Balmazújváros, Hajdúböszörmény csapataival gyakran találkozunk edzőmérkőzéseken, az általunk vagy általuk rendezett villámtornákon.
Az edzésmunka mellett megragadunk minden alkalmat a gyermekek versenyeztetésére:
ERIMA Országos Gyermek Kézilabda Bajnokság; Főnix-kupa – Debrecen; Pünkösd-kupa – Hajdúszoboszló; Utánpótlás-torna – Hajdúnánás; Barátság-kupa – Nádudvar; Mikulás-kupa – Hajdúszoboszló; edzőmérkőzések.

A felkészítés téli és nyári erőfejlesztésre, és folyamatos technikai és taktikai munkára tagolódik.
Rendszeresen edzőtáborozunk Répáshután, Füzesgyarmaton, Püspökladányban. Itt naponta reggeli futással, és két edzéssel alapozzuk meg az egész nyáron zajló felkészülést.

Szembetűnő a jó csapatszellem. A gyerekek barátságosan fogadnak minden új sportolni vágyót. A fiúk és a lányok összetartó közösséget alkotnak. A szülők segítőkészek, odafigyelnek gyermekük és a csapat fejlődésére.

Közelebbi céljaink:
Erő-állóképesség, technikai és taktikai képességek és készségek fejlesztése.
Körülmények javítása.
Versenyzési lehetőségek bővítése.
Együttműködni a megyei utánpótlás bázisokkal.
Csapategység megtartása, a sportág népszerűsítése.

                             Hajdúszoboszló, 2016. október 20.

                                                                                                               Dörgő Gyula